Slaapproblemen

Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid slaap nodig. Sommige mensen hebben genoeg aan drie uur slaap, anderen moeten acht uur slapen. Pas wanneer u langer dan een paar dagen moeite heeft met slapen, is er sprake van een slaapprobleem. De meest voorkomende slaapproblemen zijn niet goed kunnen inslapen en/of doorslapen en te vroeg wakker worden. Bij een structureel, langdurig tekort aan nachtelijke slaap, spreken we over slapeloosheid (insomnia).

Slaapproblemen ontstaan vaak door spanningen of oververmoeidheid. Maar ook pijn, alcoholgebruik, ’s avonds te lang actief blijven of een onrustige slaapomgeving kunnen het slaapritme verstoren. Te weinig slaap kan leiden tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en de weerstand.

Wat kan acupunctuur doen bij slaapproblemen?

Natuurlijk bespreken we eerst uw klachten en uw leef-, eet- en slaappatroon. In de acupunctuur worden slaapproblemen gezien als een verstoring van ons natuurlijke ritme. Dat ritme wordt gevormd door twee energieën: actie (yang) en rust (yin). In het yin-yang-symbool is te zien hoe deze energieën vloeiend in elkaar overgaan. Ook in ons dagpatroon is dat te zien: we staan op en worden actief. In de loop van de dag, worden we rustiger. Zo bereiden we ons voor op onze nachtrust. Dit natuurlijke ritme raakt in ons drukke bestaan makkelijk verstoord. Met een acupunctuurbehandeling wordt deze natuurlijke energiebalans hersteld. Het tekort aan yin-energie wordt aangevuld of het teveel aan yang-energie wordt afgevoerd.

Graag vertellen we u er meer over.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie