Over ons

Acupunctuurpraktijk Timmermans wordt geleid door Gerard Timmermans, acupuncturist. Gerard startte zijn carrière als fysio- en manueel therapeut. Als bestuurskundige en beleids- en organisatiewetenschapper was hij onder meer directeur van een TNO-bedrijf, het Kwaliteitsinstituut in de Zorg en directeur van re-integratiebedrijf Roessingh Arbeid. Op dit moment is hij mede-eigenaar en -oprichter van huisartsenpraktijk Medisch Kwartier Eindhoven. Dit combineert hij met zijn werkzaamheden als interim-manager in de zorg.

Gerard combineert al zijn kennis en ervaring in een nieuwe aanpak in de zorg. Dit brengt hij samen met zijn collega’s in de praktijk in huisartsenpraktijk Medisch Kwartier Eindhoven. Hij werkt hierbij nauw samen met huisartsen, medisch specialisten en onderzoeksinstellingen. Hierbij is het mogelijk om met acupunctuur, onderdeel van de integratieve geneeskunde, de cliënten een persoonlijke diagnose en behandeling aan te bieden. Naast en als aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Waar de reguliere geneeskunde vooral gericht is op de behandeling van ziekte, richt acupunctuur zich veel meer op preventie en het individu. De diagnose en behandeling kan veel meer worden afgestemd op de persoon. En dat maakt de behandeling bij acupunctuurpraktijk Timmermans een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde. Zeker bij pijnklachten en mensen die uit balans zijn (soms als gevolg van complexe en chronische ziektebeelden).

Gerard is opgeleid in zowel de westerse als Chinese geneeskunde. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en aangesloten bij de Geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen (KAB).

Wilt u meer weten of een afspraak maken met Gerard Timmermans, e-mail of bel dan naar de praktijk.

Acupunctuur_Timmermans_Waalwijk_Introductie_Gerard Timmermans

Onze locaties

Acupunctuurpraktijk Timmermans is in Waalwijk gevestigd in het gebouw van de praktijk voor Osteopathie Pim Klerkx, een monumentaal pand aan de Grotestraat 21a in Waalwijk. Het is een bijzonder sfeervol pand waarin vroeger een machinefabriek en later een lederwarenfabriek was gevestigd. In de praktijk is een doorlopende tentoonstelling te zien van vrolijk gekleurde kunstwerken, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

In Eindhoven zijn wij partner van Medisch Kwartier Eindhoven, een huisartsenpraktijk met een brede blik. Gevestigd in het centrum van Eindhoven. Modern en in balans ingericht, waarbij gebruik is gemaakt van de adviezen van architect Sanne Oomen.

Algemene praktijkinformatie

Acupunctuurpraktijk Timmermans
M: +31 641 73 69 95
i: www.acupunctuurtimmermans.nl
E: info@acupunctuurtimmermans.nl

Locatie Waalwijk

Locatie Waalwijk
Locatie Waalwijk

Grotestraat 21a
5141 JM Waalwijk

Locatie Eindhoven

Medisch Kwartier Eindhoven

P.Czn. Hooftlaan 2
5611 NV Eindhoven

Openingstijden:
woensdag: 19:00 – 22:00 uur
donderdag: 10:00 – 22:00 uur

Openingstijden:
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

TARIEVEN

Onze tarieven voor acupunctuur:
• Acupunctuur (1 uur) € 80,-
• Telefonisch consult € 40,-

Betaling en vergoedingen

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief eventueel verschuldigde BTW.
Na afloop van ieder consult ontvangt u een nota per e-mail. Deze nota (PDF-formaat) kunt u dan na betaling indienen bij uw zorgverzekeraar.
Een acupunctuurconsult wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, mits u aanvullend bent verzekerd (voor alternatieve geneeswijzen) en valt niet onder het eigen risico. Wij raden u altijd aan om het na te kijken in uw eigen polisvoorwaarden.

Verhinderd voor een afspraak?

U kunt uw afspraak tot 24 uur van tevoren afzeggen, doet u dit binnen 24 uur, dan zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd bij u in rekening te brengen. U ontvangt dan een verzuimnota, welke niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

Vergoedingenoverzicht

KLIK HIER voor het actuele vergoedingenoverzicht.

Behandelmethode

Bij Acupunctuurpraktijk Timmermans maken we gebruik van de Traditioneel Chinese Geneeskunde, als één van de behandelmethoden binnen de zogenoemde integratieve geneeskunde. We hebben ons gespecialiseerd in acupunctuur, moxa, cupping en ooracupunctuur.
De diagnostische en therapeutische methoden zijn mede gebaseerd op systeembiologische inzichten, welke in samenwerking met TNO zijn ontwikkeld.

Ons doel is een preventieve en persoonlijke patiëntenzorg te bieden, met name bij complexe en chronische ziektebeelden.Indien nodig werken wij samen met andere disciplines, waaronder osteopathie of specialisten uit de reguliere geneeskunde. Wij zijn van mening dat diverse behandelmethodes elkaar kunnen versterken of aanvullen.

Integratieve geneeskunde

Integratieve geneeskunde wil tot optimale gezondheid en optimaal herstel komen door te kijken naar de gehele mens aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde therapeutische benaderingen en stelt daarbij de therapeutische relatie tussen patiënt en hulpverlener centraal. Integratieve geneeskunde focust daarbij op de beste methoden om gezondheid te stimuleren en combineert reguliere en complementaire technieken. Bij het streven naar zo goed mogelijke genezing worden naast het lichaam ook andere aspecten van de persoon betrokken.

De integratieve geneeskunde uitermate geschikt om een brug te slaan naar de westerse geneeskunde.

Traditioneel Chinese Geneeskunde

De Traditioneel Chinese geneeskunde benadert ziekte als een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn, die ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.
Het universum bestaat in de traditioneel Chinese geneeskunde uit een kringloop van de levensenergie Qi, die zich manifesteert zich in twee tegengestelde energieën: yin en yang. Yin en yang kunnen alleen bestaan in relatie tot elkaar en hebben elkaar zelfs nodig. Ook de mens bestaat ook uit yin- en yang-energie. Onze gevoelens, gedachten en lichamelijke conditie zijn het resultaat van de wisselwerking tussen deze twee krachten.

Voor een gezond functioneren is het belangrijk dat yin en yang goed met elkaar samenwerken en in balans zijn. Als yin en yang langdurig uit balans zijn, kan een ziekte ontstaan. Voor een optimale energiehuishouding moeten de organen in goede conditie zijn. De conditie van de organen is afhankelijk van factoren als voeding, levensstijl, erfelijkheid en omgeving.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie