Rugklachten

Behalve bij hernia en ischias, die een duidelijke, lichamelijke oorzaak hebben, is het bij veel rugklachten niet duidelijk wat de precieze oorzaak is. Dit zijn de zogenoemde aspecifieke rugklachten. Rugklachten ontstaan meestal door een verkeerde houding of door het maken van verkeerde bewegingen zoals zwaar en/of verkeerd tillen. Maar ook gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht, een hoge werkdruk of spanningen kunnen tot rugklachten leiden.
Soms ontstaat acute rugpijn door plotseling een verkeerde beweging te maken. Dat wordt wel spit genoemd. Verder kunnen lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen bij het ontstaan van de klachten.

Wat kan acupunctuur doen bij rugklachten?

Eerst gaan we uitvoerig in op de aard en de plek van de pijn. Het kan namelijk zijn dat de rugpijn voorkomt uit energieblokkades elders in uw lichaam. Lage rugklachten kunnen bijvoorbeeld soms in verband worden gebracht met de nierenergie. Wanneer we dit bekeken hebben, kunnen we niet alleen goed de pijn bestrijden en de spieren ontspannen maar ook de oorzaak van uw klachten aanpakken.
Door gebruik te maken van de Balans Methode is het mogelijk om tijdens de eerste behandeling al direct vast te stellen of de juiste behandeling is uitgevoerd. Na het plaatsen van de naalden wordt u gevraagd of er een verandering optreedt in de pijn en/of het ongemak. Hierdoor kunnen we direct vaststellen wat de verbetering is. Tegelijkertijd kunnen we, indien nodig, de behandeling bijstellen. Om tot een optimaal behandelresultaat te komen.
Tevens wordt uw energiehuishouding weer in balans gebracht. Het grote voordeel hiervan is dat bijkomende klachten als slapeloosheid en vermoeidheid snel verdwijnen.

Graag vertellen we u er meer over.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie