Overgewicht en afvallen

De meest voorkomende oorzaak van overgewicht is teveel (ongezond) eten en te weinig bewegen. Er is sprake van overgewicht wanneer u meer weegt dan normaal is voor uw lengte. Er zijn verschillende manieren om dat te meten. Toch blijft het lastig te bepalen, want wat is normaal? Er is in elk geval altijd sprake van overgewicht als uw gewicht een gevaar wordt voor uw gezondheid. Dat heet obesitas. Obesitas verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsaandoeningen, galblaasaandoeningen en kortademigheid. Maar dat is niet het enige. Ernstig overgewicht kan ook emotionele en sociale gevolgen hebben. Gevoelens van neerslachtigheid, eenzaamheid en isolement kunnen voor veel problemen zorgen. Om te weten of dat bij u het geval is, kunt u het best vertrouwen op het oordeel van uw huisarts.

Wat kan acupunctuur doen bij overgewicht en afvallen?

Overgewicht is geen strikt lichamelijk probleem. Wij benaderen lichaam en geest immers als één geheel. Natuurlijk onderzoeken we de lichamelijke oorzaken van uw overgewicht. Hoe is het met uw energiebalans? Functioneren de betrokken organen goed? Een acupunctuurbehandeling zorgt ervoor dat de spijsvertering optimaal gaat werken. Maar we vragen ons ook af hoe het komt dat u te zwaar bent geworden. Heeft u altijd een hongergevoel? Eet u uit ongenoegen? Of stress?

Een acupunctuurbehandeling zorgt ervoor dat u een lichamelijk en geestelijk evenwicht gaat ervaren. Hierdoor verdwijnt uw behoefte om overmatig te eten. In combinatie met een eventueel voedings- en/of bewegingsadvies zorgt dit ervoor dat uw overgewicht op een gezonde manier verdwijnt.

Graag vertellen we u er meer over.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie