Overgangsklachten

Tijdens de overgang (menopauze) kunnen door veranderingen in de hormoonhuishouding lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Deze klachten horen erbij, maar zijn soms zo heftig dat het dagelijks functioneren een probleem wordt.

De overgang begint meestal ergens tussen de 45 en 55 jaar. Maar klachten die met de naderende overgang te maken hebben, kunnen al veel eerder optreden. Hormonale veranderingen al vanaf het 35e jaar. De aanmaak van oestrogeen en progesteron neemt af, wat kan leiden tot lichamelijke klachten zoals: opvliegers, hartkloppingen, vaginale droogte, vermoeidheid of hoofdpijn. Soms uiten de klachten zich ook op het emotionele vlak en kunt u depressief, emotioneel of humeurig zijn.

Wat kan acupunctuur doen bij overgangsklachten?

Binnen de acupunctuur worden overgangsklachten in verband gebracht met een verminderde reproductie-energie, Jing genaamd. Deze energie ligt opgeslagen in de nieren en is te vergelijken met een batterij. De behandeling richt zich dan ook op het goed laten functioneren van de nierenergie. Daarnaast brengen we de hormoonhuishouding in balans. De heftigheid van de klachten wordt hierdoor minder en de klachten zich minder vaak voordoen.

Graag vertellen we u er meer over.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie