Blaasproblemen

Blaasklachten komen vaak voor, vooral bij vrouwen, en kunnen voor veel ongemak zorgen. Veel voorkomende klachten zijn blaasontsteking en incontinentie. Met acupunctuur kunt u iets doen aan blaasklachten.

Incontinentie of urineverlies zónder aandrang komt vaak voor na een zwangerschap of bij oudere vrouwen en wordt veroorzaakt door verzwakte bekkenbodemspieren. Het urineverlies ontstaat bij een plotselinge inspanning zoals niezen, rennen of lachen. Wanneer er wel aandrang is, maar het niet lukt de urine op te houden, kan een blaasontsteking, suikerziekte of een neurologische aandoening de oorzaak zijn.

Wat kan acupunctuur doen bij blaasproblemen?

Allereerst kijken we wat de oorzaak van uw klachten is. Als dat duidelijk is, stemmen we daar de behandeling op af. Bij incontinentie is de behandeling onder andere gericht op het verhogen van de spierspanning rondom de blaas en in de bekkenbodem. Bij een blaasontsteking wordt uw algemene weerstand verhoogd waardoor bacteriën minder kans krijgen zich te vermeerderen. Een acupunctuurbehandeling verbetert het functioneren van de urinewegen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het ook een preventieve werking heeft.

Graag vertellen we u er meer over.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie