Ademhalingsproblemen

Met ademhalingsproblemen bedoelen we een breed scala aan aandoeningen en klachten, bijvoorbeeld astma en COPD (chronische bronchitis en longemfyseem). Wat deze aandoeningen gemeen hebben, is dat de lucht niet vrij door de luchtwegen in de longen kan stromen als gevolg van een chronische ontsteking aan (een deel van) de luchtwegen of de longen. Deze ontsteking kan het gevolg zijn van een allergische reactie op bijvoorbeeld stof, pollen, haren van huisdieren of voedingsmiddelen, maar door bijvoorbeeld door (langdurige) blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals tabaksrook. Veel voorkomende ademhalingsproblemen, veroorzaakt door een verstoord ademhalingsritme zijn hyperventilatie, kortademigheid en apnoe.

Wat kan acupunctuur doen bij ademhalingsproblemen?

De luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem en als dit systeem niet goed werkt, wordt u gevoeliger voor ziekten. Acupunctuur versterkt het afweersysteem, zorgt voor ontspanning in de luchtwegen en vermindert ook de slijmproductie. Bij astma en bronchitis zorgt acupunctuur ervoor dat uw klachten zodanig afnemen dat het dagelijkse leven voor u weer prettiger wordt.

Bij hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling weer gezond wordt en uw ademhaling rustiger en dieper. Klachten verminderen aanzienlijk of verdwijnen. Bij een ontspannen ademhaling voelt u zich goed en gezond.

Graag vertellen we u er meer over.

Acupunctuurpraktijk Timmermans | info@acupunctuurtimmermans.nl | +31 641 73 69 95 | Disclaimer

Locatie Waalwijk: Grotestraat 21a 5141 JM Waalwijk | Locatie Eindhoven: P.Czn. Hooftlaan 2 5611 NV Eindhoven

Openingstijden Waalwijk
woensdag: 19:00 - 22:00 uur
donderdag: 10:00 - 22:00 uur

Openingstijden Eindhoven
dinsdag: 13:00 – 17:00 uur
vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

   

Medisch Kwartier Eindhoven

© Acupunctuur Timmermans, 2022

   

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

   

KAB Koepel

   

KAB Geschilleninstantie